Hippisch recht

Het hippisch recht is een klein, maar belangrijk rechtsgebied. Dit rechtsgebied regelt alle zaken waarmee u te maken kunt krijgen als u te doen heeft met paarden of de paardensport. Het hippisch recht is een verzameling van ‘reguliere’ rechtsgebieden, waarbij het onderwerp van geschil altijd te maken heeft met paarden. Voorbeelden zijn: de koop of verkoop van een paard, aansprakelijkheid en verborgen gebreken.

Juridische bijstand voor particulieren en ondernemingen

In zaken waarbij paarden betrokken zijn, zijn de belangen vaak groot. Een advocaat hippisch recht staat zowel particulieren als ondernemingen bij die een juridisch vraagstuk hebben omtrent paarden of de paardensport. De personen die de advocaten hippisch recht bijstaan zijn onder andere:

 • Particuliere of zakelijke paardenbezitters
 • Aankomend eigenaren van paarden
 • Ruiters (aansprakelijkheid)
 • Dierenartsen
 • Ondernemingen die paarden im- of exporteren
 • Manegehouders
 • Wedstrijdorganisatoren

Lang niet alle advocaten hebben de benodigde expertise om uw hippische zaak tot een goed einde te brengen. Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat voor hippisch recht.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 – 629 00 27 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Wat is hippisch recht?

  Het hippisch recht is een verzamelterm voor alle juridische aspecten die met paarden te maken hebben. Bij de paardensport komen veel juridische aspecten kijken. Denkt u bijvoorbeeld aan: koopovereenkomsten, aansprakelijkheid, bestuursrechtelijke zaken en verborgen gebreken. Lees meer…

  Overeenkomsten (stalling, koop etc.)

  Een groot deel van het hippisch recht gaat over overeenkomsten. Een overeenkomst bevat alle afspraken die bijvoorbeeld een koper en verkoper hebben gemaakt over de koop van een paard. Niet alleen koopovereenkomsten, maar ook bijvoorbeeld een stallingsovereenkomst is een overeenkomst die vaak voorkomt in het hippisch recht. Lees meer…

  Bestuursrechtelijke aspecten (stalling, manege e.d.)

  Binnen de paardensport kunt u ook te maken krijgen met de overheid. Voor sommige activiteiten heeft u namelijk een vergunning nodig. Een voorbeeld is de milieuvergunning voor een inrichting waar paarden bedrijfsmatig worden gehouden, of een omgevingsvergunning voor het aanleggen van een ruiterpad of bouw van een manege. Lees meer…

  Advocaat voor hippisch recht

  Het hippisch recht regelt alle mogelijke juridische aspecten waarbij paarden betrokken zijn. Vaak spelen er grote (financiële) belangen bij een hippisch geschil. Een advocaat voor hippisch recht kan uw belangen optimaal behartigen en uw juridische vraagstuk tot een goed einde brengen. Lang niet alle advocaten hebben de benodigde expertise om uw hippische zaak tot een goed einde te brengen. Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat voor hippisch recht.

  landkaart-hippisch

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in hippisch recht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in hippisch recht.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten hippisch recht advocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in door Nederland.