Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid is de juridische term voor verantwoordelijkheid. Als u schade heeft geleden kunt u iemand verantwoordelijk houden voor het veroorzaken van die schade: u stelt iemand aansprakelijk. Het aansprakelijkheidsrecht regelt het herstel of de compensatie van geleden schade. Dit houdt in dat u een ander verwijt dat hij of zij u schade heeft toegebracht. Aansprakelijkheid kan voortvloeien uit:

 • Contract of overeenkomst (wanprestatie, verborgen gebreken)
 • Wettelijke aansprakelijkheid (onrechtmatige daad, productaansprakelijkheid of werkgeversaansprakelijkheid)

Paarden zijn dieren, waarbij het gedrag vaak niet te voorspellen is. Veel aansprakelijkheidszaken in het hippisch recht gaan dan ook over schade die een paard heeft veroorzaakt door zijn gedrag. Ook andersom komen veel aansprakelijkheidszaken voor; er wordt schade toegebracht aan een paard. In alle soorten aansprakelijkheid kan een advocaat voor hippisch recht u bijstaan. Lang niet alle advocaten hebben de nodige expertise om uw hippische zaak tot een goed einde te brengen. Neem contact op met een gespecialiseerde advocaat voor hippisch recht.

Schade aangericht door een paard

Een paard is een levend dier en het gedrag van een paard is niet altijd te voorspellen. Regelmatig vinden er ongevallen plaats die veroorzaakt worden door een paard. Het hangt van de situatie en feiten af wie voor de gedragingen van het paard verantwoordelijk is. Lees meer…

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 – 629 00 27 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Schade aan een paard

  Een paard kan door verschillende oorzaken schade oplopen. Als eigenaar of bezitter wilt u de kosten natuurlijk vergoed zien. De dierenartskosten kunnen hoog zijn en die wilt u niet zelf betalen als u zelf niets te verwijten valt. Een advocaat voor hippisch recht is er voor ruiters, bezitter en eigenaren als het gaat om ongevallen of schade veroorzaakt aan een paard. Lees meer…

  Advocaat voor hippisch recht

  Het hippisch recht regelt alle mogelijke juridische aspecten waarbij paarden betrokken zijn. Vaak spelen er grote (financiële) belangen bij een hippisch geschil. Een advocaat voor hippisch recht kan uw belangen optimaal behartigen en uw juridische vraagstuk tot een goed einde brengen. Lang niet alle advocaten hebben de nodige expertise om uw hippische zaak tot een goed einde te brengen. Neem contact op met een advocaat voor hippisch recht.

  landkaart-hippisch

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in hippisch recht

  Alle advocaten die aangesloten zijn bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in hippisch recht.

  Ook pro deo mogelijk

  Onze advocaten kunnen u bijstaan op basis van gesubsideerde rechtsbijstand.

  7 dagen per week bereikbaar

  U kunt 7 dagen in de week contact opnemen met onze juridische intakebalie voor een gratis intake gesprek.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten hippisch recht advocaten hebben wij een landelijke dekking en staan wij u bij in door Nederland.